Страници

неделя, 17 март 2013 г.

Шоколадови пастички с орехи


Шоколадови пастички с орехи

Шоколад и ядки е една от най-любимите ми сладки комбинации и много често залитам в тази насока, когато приготвям десерти. Пастичките станаха много симпатични и на вид (простете на фотографа за лошата снимка, аз толкова си мога), и на вкус. Бяха много наситено орехово-шоколадови – радост за всеки шокоманиак.

Рецептата е всичко друго, но не и диетична, но пък няколко пастички на ничия талия не биха навредили чак толкова.

Продуктите:

6 яйца
200 гр. млечен шоколад
200 гр. краве масло
200 гр. захар
200 гр. орехи
100 гр. брашно
1 бакпулвер (10 гр.)
ванилия
щипка сол
1 с.л. пудра захар

Начин на приготвяне:

Брашното се пресява в купа. Към него се добавят бакпулвера, ванилията, солта и захарта и продуктите се разбъркват добре.

Маслото и шоколадът се разтопяват в микровълнова фурна или на водна баня. Аз ги разтопих в купичка в микровълновата фурна на мощност 400 вата за около 2 минути. След като ги извадих от микровълновата, ги разбърквах около минута, за да се получи съвсем хомогенна смес и оставих сместа да изстине 10-тина минути.

В трета купа се разбиват 6-те яйца.

Сместа от масло и шоколад се излива в купата с брашното и захарта. Разбъркваме добре и добавяме и разбитите яйца.

Последно прибавяме орехи, счуканите на едри парчета, разбъркваме и изливаме сместта за пастичките в намаслена и набрашнена тавичка.

Печем сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за около 25 минути. Проверяваме с клечка за зъби дали е опечен.

След като сладкишът поизстине, се реже на пастички и се наръсва с пудра захар.

В случай че тази рецепта Ви е харесала или намирате блога ми за интересен/полезен, може да посетите и харесате страницата Пътеводител на галактическия кулинар във фейсбук, за да получавате информация за най-новите публикувани тук рецепти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар