Страници

неделя, 17 март 2013 г.

Мини чийзкейк с малини



Мини чийзкейк с малини

Понякога малките неща са напълно достатъчни, за да накарат човек да се чувства щастлив. Този мини чийзкейк е много подходящ пример за нещо малко, което кара мускулите на лицето да се разтегнат в блажена усмивка. За десерт направих само две чийзкейкчета – по едно на човек. Всъщност колкото и мини чийзкейка да бях направила, все щяха да се изядат веднага, та реших да съм скромна в дозата. Продуктите по-долу са за 1 мини чийзкейк – умножете количеството на всеки продукт по броя на чийзкейковете, които искате да приготвите, и ще получите желаната доза.

Продукти за 1 брой мини чийзкейк:

2 броя бисквитки Petit Beurre
10 гр. натрошени орехи
10 гр. масло
20 гр. крема сирене
1 чаена лъжичка захар
1 супена лъжица с връх заквасена сметана
малиново сладко

Начин на приготвяне:

Бисквитите се натрушават на трохи, орехите се начукват на дребно. Натрошените бисквити и орехи се омесват с маслото до получаване на хомогенна смес. Тази смес се изсипва на дъното на формичка за мъфин (по-добре е да ползвате силиконова мъфин формичка, тъй като ще можете да извадите чийзкейка от нея по-лесно) и се притиска с пръсти, за да се слегне и сбие добре.

Крема сиренето, сметаната и захарта се разбъркават хубаво и се изсипват в мъфин формичката върху вече подготвената основа от орехи, бисквитки и масло.

Оставяме така подготвения чийзкейк в хладилника за половин час да се стегне преди да сложим и финалния щрих върху него – вкусно домашно малиново сладко, което може да се замени с каквото сладко обичате или имате под ръка.

Мини чийзкейкът се връща в хладилника. Добре е да го оставите там за поне 4-5 часа преди да го извадите от формичката и да го сервирате. 

Мини чийзкейк с малини

Няма коментари:

Публикуване на коментар