Страници

сряда, 10 октомври 2012 г.

Уводни думи към кулинарно-галактическите стопаджии (читатели)

            
     Уважаеми кулинарно-галактически стопаджии,
 
Може да се случи я да се объркате, я най-случайно да попаднете на този блог. За да не бъда обвинявана в интергалактическо кулинарно невежество, бих искала да споделя с вас следното:

Не съм достатъчно изкусен кулинар, че да ви развеждам из кулинарната галактиката. Но съм достатъчно ентусиазиран аматьор, за да изследвам галактиката старателно и да ви представям най-вкусните си попадения. 

В моите кулинарни търсения водещо е желанието ми за всяко питие (било то вино, уиски или любимата ми бира) да намеря достойна гъделичкаща небцето компания. 

Целта в крайна сметка е галактическите стопаджии-екстремисти*, престрашили се да опитат комбинацията от хубаво питие и приготвените от мен кулинарни творения, да изпаднат в онова странно състояние, описвано в медицинската литература като “плющене на ушите от удоволствие”, причинено от поглъщането на вкусна храна. При отшумяване на базовия симптом - плющенето, се наблюдават 2 типа последващи симптоми: или натрапчив спомен от чудесното угощение, или пълна черна дупка в паметта – резултат я от недостатъчното количество храна, я от прекомерното количество течности, погълнати заедно с нея. 

*Бел. авт. - Да, има и такива галактически каскадьори-самоубийци, които се осмеляват да изпробват творенията ми. Статистически погледнато броят им постоянно расте. Засега не се съобщава за смъртни случаи и чревни разстройства. Което е добър знак, ако бихме могли да приемем, че статистиката не е манипулирана.

Надявам се тук, в моята галактика, всеки да открие нещо интересно. 

С уважение,
Слънце

4 коментара:

  1. Много хубави рецепти имаш и съм си запазил блога ти в любимите и от време на време търся вдъхновение от него! Поздравления!
    (да си призная, малко ми е трудна навигацията с тия изскачащи прозорци и бара отстрани, но щом продължавам да идвам, значи не ме дразнят чак толкова:)

    ОтговорИзтриване
  2. Привет, Боби,

    Много ти благодаря за милите думи :) Надявам се и занапред да успяваш да откриваш интересни и вдъхновяващи неща тук :)
    Ще обмисля сериозно коментара ти относно навигацията, защото съм наясно колко е важен дизайнът и удобната навигация от гледна точка на задържане вниманието на читателите. Но пък статичните дизайни са ми някак еднообразни - трябва да проуча дали от blogger не са изненадали потребителите с някакви нови и по-удобни от гледна точка на навигацията шаблони за динамични блогове.

    Поздрави и хубава вечер!
    Ками

    ОтговорИзтриване
  3. ЗДРАВЕЙТЕ КАМИ-СЛЪНЦЕ! Случайно попаднах на Вашите рецепти ,търсейки някаква баница различна от моите.Изпекох я и с нетърпение чакам да я опитам.На вид е прекрасна,а се надявам и вкусна. Прегледах и другите предложения. Изумява ме младостта Ви и умението да подредите всичко така, че дори човек да не е гладен ще опита,привлечен от невероятния вид на ястието. Моите поздравления! Ще ползвам предложенията ви.БРАВО!

    ОтговорИзтриване
  4. Здравейте, Златинка! Надявам се баницата и на вкус да е оправдала очакванията Ви! Благодаря за прекрасните комплимент. Много ми се иска всеки път, когато минавате през блога ми, да успявам да Ви изненадам с вкусно и красиво ново предложение! Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване