Страници

понеделник, 15 юли 2013 г.

Предястие от гриловани тиквички с копър



Предястие от гриловани тиквички с копър

Предвид жегите навън цялото ми готвене напоследък е основано на принципа на бързината – гледам да не пускам печки и котлони за твърде дълго и като цяло да не изкарвам повече от 10-тина минути в кухнята. Днешното предястие със сигурност ми отне по-малко от 10 минути за приготвяне, ниско калорично е, така че в топлото време е лек и здравословен вариант за похапване, а резултатът би допаднал не само на вегетарианците.

Продукти:

1 тиквичка
копър
сол
зехтин
балсамов оцет

Начин на приготвяне:

Тиквичката се нарязва на тънки ивици, посоляват се и се запичат в грил-тигана, като в него първоначално се сипва съвсем малко зехтин – колкото да не е изцяло сух тиганът.

Готовите тиквички се подреждат в чиния – моите опитах да ги подредя под формата на цвете, поръсват се с копър и с малко балсамов оцет.

Може да сервирате грилованите тиквички както топли, така и студени – и в двата случая са много вкусни.


В случай че тази рецепта Ви е харесала или намирате блога ми за интересен/полезен, може да посетите и харесате страницата Пътеводител на галактическия кулинар във фейсбук, за да получавате информация за най-новите публикувани тук рецепти.

2 коментара:

  1. Поздравления за този блог! Наистина има страхотни рецепти и понеже и аз учейки право имам в момента два месеца свобода покай ученето, възнамерявам да ги пробвам всичките! Браво и поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей, много се радвам, че блогът ти допада. Надявам се всички ястия, които приготвяш по предложените рецепти, да ти харесат. Наслади се на двумесечната почивка, а след като свободният период премине, ти пожелавам много успехи с остатъка от следването. Поздрави и хубава вечер :)

    ОтговорИзтриване