Страници

неделя, 14 юли 2013 г.

Сирене с подправки, запечено във фолио



Сирене с подправки, запечено във фолио

В графата лесни топли предястия сиренцето, запечено във фолио, е един от фаворитите ми. Става бързо, вкусно е, ухае прекрасно, а с червено винце е мммм… трудно е да се опише. Трябват ви 15-тина минути и предястието вече ще е готово за сервиране.

Продукти:

сирене
домат
червен пипер
чубрица
сминдух
зехтин
люта чушка

Начин на приготвяне:

Отрежете парче сирене с дебелина около 1 – 1 ½ см. Поставете го върху фолио, като фолиото трябва да е с размери, достатъчни за да покрие добре сиренето от всички страни. Върху сиренцето наръсете червен пипер, чубрица, сминдух и каквито други подправки обичате със сиренце – за мен тези три са напълно достатъчни. Полейте сиренето с малко зехтин и сложете върху него две-три резенчета домат. Ако лютото ви допада, може да сложите във фолиото до сиренето люта чушка – ако не я нарежете, а я сложите цяла, няма да олютите предястието.

Сиренето се обвива добре с фолиото от всички страни, все едно завивате подарък и се запича в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10-тина минути.

Може да го сервирате неразопаковано или да отворите пакетчето и да подгънете кокетно краищата му преди поднасянето, но при всички случаи не бива да пропускате чашата червено вино, която е чудесна компания за това предястие.

В случай че тази рецепта Ви е харесала или намирате блога ми за интересен/полезен, може да посетите и харесате страницата Пътеводител на галактическия кулинар във фейсбук, за да получавате информация за най-новите публикувани тук рецепти.

Сирене с подправки, запечено във фолио

1 коментар: