Страници

четвъртък, 25 юли 2013 г.

Редена салата от домати, печени чушки, гриловани тиквички и сирене



Редена салата от домати, печени чушки, гриловани тиквички и сирене

Ако трябва да измисля име на тази салата, вероятно бих я кръстила “Салата за три ракии”. Горе-долу толкова изпива една порция от нея. Изстудената ракия разбира се върви по всяко време на годината, но въпросът е с какво се консумира. А кога човек да се наслади на домати, чушки и тиквички на корем, ако не през лятото.

Продукти:

домати – по един на порция
печени чушки
гриловани тиквички
зелен лук
маслини
магданоз
сол
зехтин
оцет Балсамико
сирене
люти чушки

Начин на приготвяне:

Доматите се нарязват на кръгли резени и във всяка чиния се разперва по един домат.

Приготвя се смес от нарязани на ивици печени зелени и червени чушки и също нарязани на ивици гриловани тиквички. Към тях се добавя нарязаните на ситно зелен лук и магданоз, както и парченца маслини (най-лесно става, ако се купят маслини без костилки). Тази смес се изсипва върху доматите.

В чинията се прибавя резен сирене и по желание зелена люта чушка.

Може да оставите всеки сам да си овкуси салатата със сол, зехтин и оцет балсамико –тя така или иначе е на индивидуални порции.

Важно е да сте сложили ракията в хладилника преди да тръгнете да приготвяте салатата, за да няма недоволни, като почне вечерята :)

В случай че тази рецепта Ви е харесала или намирате блога ми за интересен/полезен, може да посетите и харесате страницата Пътеводител на галактическия кулинар във фейсбук, за да получавате информация за най-новите публикувани тук рецепти.

Редена салата от домати, печени чушки, гриловани тиквички и сирене

Няма коментари:

Публикуване на коментар