Шоколад и ядки е една от най-любимите ми сладки
комбинации и много често залитам в тази насока, когато приготвям десерти. Пастичките
станаха много симпатични и на вид (простете на фотографа за лошата снимка, аз толкова
си мога), и на вкус. Бяха много наситено орехово-шоколадови – радост за всеки
шокоманиак.
Рецептата е всичко друго, но не и диетична, но
пък няколко пастички на ничия талия не биха навредили чак толкова.
Продуктите:
6 яйца
200 гр. млечен шоколад
200 гр. краве масло
200 гр. захар
200 гр. орехи
100 гр. брашно
1 бакпулвер (10 гр.)
ванилия
щипка сол
1 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
Брашното се пресява в купа. Към него се добавят
бакпулвера, ванилията, солта и захарта и продуктите се разбъркват добре.
Маслото и шоколадът се разтопяват в микровълнова
фурна или на водна баня. Аз ги разтопих в купичка в микровълновата фурна на
мощност 400 вата за около 2 минути. След като ги извадих от микровълновата, ги
разбърквах около минута, за да се получи съвсем хомогенна смес и оставих сместа
да изстине 10-тина минути.
В трета купа се разбиват 6-те яйца.
Сместа от масло и шоколад се излива в купата с
брашното и захарта. Разбъркваме добре и добавяме и разбитите яйца.
Последно прибавяме орехи, счуканите на едри
парчета, разбъркваме и изливаме сместта за пастичките в намаслена и набрашнена
тавичка.
Печем сладкиша в предварително загрята фурна на
180 градуса с вентилатор за около 25 минути. Проверяваме с клечка за зъби дали
е опечен.
След като сладкишът поизстине, се реже на
пастички и се наръсва с пудра захар.
В случай че тази рецепта Ви е харесала или намирате блога ми за интересен/полезен, може да посетите и харесате страницата Пътеводител на галактическия кулинар във фейсбук, за да получавате информация за най-новите публикувани тук рецепти.
Няма коментари:
Публикуване на коментар