Страници

неделя, 21 октомври 2012 г.

Мъфини със сирене, чушка и копър


Мъфини със сирене, чушка и копър

За втори път в живота си правих солени мъфини днес. Получиха се доста по-добре отколкото първия път, така че си запазвам рецептата (рецептата съм компилирала от няколко блога в интернет).

Продукти:

2 чаени чаши брашно
2 яйца
1 чаена чаша кисело мляко
1 чаена лъжица хлебна сода
половин чаена чаша олио
200 гр. натрошено сирене
1 голяма зелена чушка
няколко стръка пресен копър
1 кренвирш (не е задължителна съставка, но стана много вкусно с него)
червен пипер
чубрица

Начин на приготвяне

Разбих яйцата в голяма купа.

Добавих към тях киселото мляко и хлебната сода и отново разбих.

Прибавих олиото и разбърках.

След това сложих и брашното и бърках, докато стана хомогенна смес.

Добавих в купата нарязаната на дребно чушка, натрошеното сирене, нарязания копър и малко червен пипер и чубрица и отново разбърках добре.

Тъй като все още не съм се сдобила с красиви хартиени кошнички за печене на мъфини, слагам в гнездата на формичката хартия за печене (с размери горе долу 15-15 см.). На практика обаче в силиконова формичка за мъфини каквато е моята, може да се пече и без хартиена кошничка – плънката може да се излее директно в гнездата на формичката.
От забърканата смес ми се получават 12 мъфина. Хубавото на хартията за печене е, че щом се положи в гнездата за мъфини, тя се получава доста по-висока от хартиените кошнички. Така че разпределям съвсем спокойно сместа по гнездата, без да спазвам правилото да пълня на максимум ¾ от обема всяко гнездо (при моя обем на формичките за мъфини, тази смес може спокойно да ми стигне за 14-15 мъфина, ако пълня формичките на ¾ от обема им).

В случая след като разпределих сместа по гнездата, нарязах един кренвирш на 12 части и сложих по 1 върху всяко мъфинче, като притиснах леко, за да влезе наполовина в сместа.

Пекох в предварително загрята на 180 градуса фурна около половин час (докато клечката за зъби излезе напълно суха от мъфина).

Резултата беше страшно вкусен и ако не беше 10 часа сутринта, съвсем спокойно бих добавила и халба бира към него. 

В случай че тази рецепта Ви е харесала или намирате блога ми за интересен/полезен, може да посетите и харесате страницата Пътеводител на галактическия кулинар във фейсбук, за да получавате информация за най-новите публикувани тук рецепти.

Мъфини със сирене, чушка и копър

Няма коментари:

Публикуване на коментар