Страници

неделя, 7 април 2013 г.

Панирана пъстърва с картофена салата



Панирана пъстърва с картофена салата

Днес вкъщи сме на рибена вълна. Напоследък се старая поне веднъж седмично в менюто да присъства риба, поради което често ми се случва да приготвям пъстърва. Вкъщи много се уважава тази рибка – както и да се сготви, все е вкусна. Компания на пъстървата правеше традиционната по нашите географски ширини гарнитура за риба – картофена салатка.

В случая е приготвена с една много лесна панировка, която е подходяща за паниране на всякакви бели риби.

Продукти:

пъстърва – по 1 филе на човек (т.е. 1 риба за двама души)
царевично брашно
сол
картофи
праз
магданоз
сол
олио
оцет

Начин на приготвяне:

Пъстървата се филетира и обезкостява (за по-лесно може да се купят обезкостени филета от пъстърва или друга бяла риба). Всяко филе се нарязва на 3-4 парчета.

Парчетата риба се овалват в смес от няколко лъжици царевично брашно и сол и се пържат в загрята мазнина до златисто – не препържвайте пъстървата, ще стане много суха.

След изваждането от тигана, рибките се нареждат в чиния върху салфетка или парче кухненска хартия, за да може да се отцеди излишната мазнина от тях.

Рибката може да се сервира с картофена салатка от сварени нарязани картофи, нарязан праз или лук, накълцан на ситно магданоз, сол, олио и оцет.

При сервирането може да добавите в чиниите и резенче лимон (което аз пропуснах да сложа преди да направя снимките).

Перфектното допълнение към рибката е чаша светло пиво :)

В случай че тази рецепта Ви е харесала или намирате блога ми за интересен/полезен, може да посетите и харесате страницата Пътеводител на галактическия кулинар във фейсбук, за да получавате информация за най-новите публикувани тук рецепти.

Панирана пъстърва с картофена салата

Няма коментари:

Публикуване на коментар