Страници

неделя, 26 май 2013 г.

Пиле Тракия

Пиле Тракия

Пиле Тракия е рецептата, която задължително трябва да опитате, ако сте фенове на добрата скара. Пилето става убийствено сочно, крехко и много вкусно.

Продукти:

4 пилешки пържоли от бут без кожа
200 гр. кисело мляко
сол
черен пипер
мащерка
3-4 скилидки чесън
1 лимон
1 ч.л. олио

Начин на приготвяне:

Приготвянето на тези пържоли започва 1 ден предварително, тъй като месото престоява в маринатата едно денонощие.

Пържолите се поръсват от двете страни със сол, черен пипер, мащерка и ситно накълцаните скилидки чесън.

Прави се марината от киселото мляко и 2 супени лъжици сок от лимон и с така приготвената марината се заливат вече подправени пържоли, така че да са покрити с маринатата от всички страни.

Оставете съда с маринованите пържоли в хладилника за 24 часа (дори да ги оставите да се мариноват само за 8-10-12 часа, пържолите пак ще станат много крехки, сочни и ароматни).

Изпечете месото или на скара, или в грил-тиган. Ако изберете грил-тиган, сложете в него съвсем малко количество олио – не повече от 1 чаена лъжичка.

В комбинация със студена бира пилето Тракия е повече от разкошно :)

В случай че тази рецепта Ви е харесала или намирате блога ми за интересен/полезен, може да посетите и харесате страницата Пътеводител на галактическия кулинар във фейсбук, за да получавате информация за най-новите публикувани тук рецепти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар