Страници

вторник, 9 юли 2013 г.

Запечена треска с магданоз, орехи и галета



Запечена треска с магданоз, орехи и галета

В България треската не е много популярна, но пък е изключително широко разпространена и любима из ресторантчетата в Португалия. Разглеждайки снимките  тазгодишната ми ваканция там, реших, че ще се хапва треска. Португалците доста често приготвят тази риба под формата на манджичка с разни зеленчуци, но аз избрах по различен вариант – направих я на фурна, като предварително я бях наложила с магданозче, орехи и галета от едната страна. Рецептата е изключително проста, много бърза, а резултатът си заслужава.

Продукти:

500 гр. филе от треска
1 връзка магданоз
30 гр. орехи
1 лъжица галета
сол
зехтин

Начин на приготвяне:

Филето от треска се нарязва на парчета. Парчетата се посоляват и се нареждат в омазнена със зехтин тава.

Приготвя се смес от много ситно накълцания магданоз, счуканите орехи и галетата. Към сместа може да се добави и много ситно накълцана скилидка чесън. Тази смес се поставя върху горната страна на филенцата треска, като трябва да притиснете сместа с ръце върху филетата, за да полепне добре и да стане като коричка.

Рибката се запича в предварително загрята на 180 градуса фурна за не повече от 12-15 минути и се сервира с парченца лимон. И разбира се чаша бяло вино :)

В случай че тази рецепта Ви е харесала или намирате блога ми за интересен/полезен, може да посетите и харесате страницата Пътеводител на галактическия кулинар във фейсбук, за да получавате информация за най-новите публикувани тук рецепти.

Запечена треска с магданоз, орехи и галета

2 коментара:

  1. Здравей, Ками! Случайно попаднах на твоя блог и останах приятно изненадана от разнообразието на предложенията ти. Вкъщи рибата е на особена почит, готвя много често и твоят начин на приготвяне на такава вкусна риба като треската много ми допадна.:-))
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Привет, Мони! Много ти благодаря за милите думи, страшно се радвам, че рецептата ти е допаднала! Надявам се и друг път да попадаш на интересни рецепти тук. Сърдечни поздрави и пожелания за един много слънчев и ведър ден :)

    ОтговорИзтриване