Страници

вторник, 20 август 2013 г.

Лаврак на скара



Лаврак на скара

След седмица на морето и куп вкусни рибки, приготвени по всевъзможни начини, се върнах в София твърдо решена поне веднъж седмично да готвя риба за вечеря. Днес започнах тази инициатива с лаврак на скара. Стана много бързо и беше страшно вкусно. Без малко да направя голям гаф и да не почистя люспите на рибата (голяма съм блейка – усетих се едва като бях подправила вече рибката с част от подправките, но по-добре късно, отколкото още по-късно). Та без повече приказки, ето и изключително лесната рецепта:

Продукти:

лаврак
сол
розмарин
босилек
чесън
зехтин
лимон

Начин на приготвяне:

Вътрешностите на рибите се почистват, както и люспите.

Рибите се измиват старателно, правят се няколко напречни разрези по тях и се поръсват отвън и отвътре със сол, босилек, розмарин и сух чесън (домързя ме да обеля и нарежа на ситно скилидки чесън, но с тях би било още по-вкусно – по половин скилидка на риба е идеално).

Лавраците се намазват със зехтин отвън и отвътре и върху тях се изцежда по малко сок от лимон.

Рибата се изпича на скара или грил тиган за около 5-7 минути на страна.

Сервирайте рибките със салата и/или картофки по ваш избор. А бялото вино е повече от препоръчително в случая :) .

В случай че тази рецепта Ви е харесала или намирате блога ми за интересен/полезен, може да посетите и харесате страницата Пътеводител на галактическия кулинар във фейсбук, за да получавате информация за най-новите публикувани тук рецепти.

Лаврак на скара

Няма коментари:

Публикуване на коментар