Пиле
Тракия е рецептата, която задължително трябва да опитате, ако сте фенове на
добрата скара. Пилето става убийствено сочно, крехко и много вкусно.
Продукти:
4 пилешки пържоли от бут без кожа
200 гр. кисело мляко
сол
черен пипер
мащерка
3-4 скилидки чесън
1 лимон
1 ч.л. олио
Начин на
приготвяне:
Приготвянето
на тези пържоли започва 1 ден предварително, тъй като месото престоява в
маринатата едно денонощие.
Пържолите
се поръсват от двете страни със сол, черен пипер, мащерка и ситно накълцаните
скилидки чесън.
Прави
се марината от киселото мляко и 2 супени лъжици сок от лимон и с така
приготвената марината се заливат вече подправени пържоли, така че да са покрити
с маринатата от всички страни.
Оставете
съда с маринованите пържоли в хладилника за 24 часа (дори да ги оставите да се
мариноват само за 8-10-12 часа, пържолите пак ще станат много крехки, сочни и
ароматни).
Изпечете
месото или на скара, или в грил-тиган. Ако изберете грил-тиган, сложете в него съвсем
малко количество олио – не повече от 1 чаена лъжичка.
В комбинация със студена бира пилето Тракия е
повече от разкошно :)
В случай че тази рецепта Ви е харесала или намирате блога ми за интересен/полезен, може да посетите и харесате страницата Пътеводител на галактическия кулинар във фейсбук, за да получавате информация за най-новите публикувани тук рецепти.
В случай че тази рецепта Ви е харесала или намирате блога ми за интересен/полезен, може да посетите и харесате страницата Пътеводител на галактическия кулинар във фейсбук, за да получавате информация за най-новите публикувани тук рецепти.
Няма коментари:
Публикуване на коментар