В графата лесни топли предястия сиренцето,
запечено във фолио, е един от фаворитите ми. Става бързо, вкусно е, ухае
прекрасно, а с червено винце е мммм… трудно е да се опише. Трябват ви 15-тина
минути и предястието вече ще е готово за сервиране.
Продукти:
сирене
домат
червен пипер
чубрица
сминдух
зехтин
люта чушка
Начин на
приготвяне:
Отрежете парче сирене с дебелина около 1 – 1 ½
см. Поставете го върху фолио, като фолиото трябва да е с размери, достатъчни за
да покрие добре сиренето от всички страни. Върху сиренцето наръсете червен
пипер, чубрица, сминдух и каквито други подправки обичате със сиренце – за мен
тези три са напълно достатъчни. Полейте сиренето с малко зехтин и сложете върху
него две-три резенчета домат. Ако лютото ви допада, може да сложите във фолиото
до сиренето люта чушка – ако не я нарежете, а я сложите цяла, няма да олютите
предястието.
Сиренето се обвива добре с фолиото от всички
страни, все едно завивате подарък и се запича в предварително загрята на 180
градуса фурна за 10-тина минути.
Може да го сервирате неразопаковано или да
отворите пакетчето и да подгънете кокетно краищата му преди поднасянето, но при
всички случаи не бива да пропускате чашата червено вино, която е чудесна
компания за това предястие.
В
случай че тази рецепта Ви е харесала или намирате блога ми за интересен/полезен,
може да посетите и харесате страницата
Пътеводител на галактическия кулинар във фейсбук, за да получавате
информация за най-новите публикувани тук рецепти.
перфекно
ОтговорИзтриване