Ако
трябва да измисля име на тази салата, вероятно бих я кръстила “Салата за три
ракии”. Горе-долу толкова изпива една порция от нея. Изстудената ракия разбира
се върви по всяко време на годината, но въпросът е с какво се консумира. А кога
човек да се наслади на домати, чушки и тиквички на корем, ако не през лятото.
Продукти:
домати
– по един на порция
печени
чушки
гриловани
тиквички
зелен
лук
маслини
магданоз
сол
зехтин
оцет
Балсамико
сирене
люти
чушки
Начин
на приготвяне:
Доматите
се нарязват на кръгли резени и във всяка чиния се разперва по един домат.
Приготвя
се смес от нарязани на ивици печени зелени и червени чушки и също нарязани на
ивици гриловани тиквички. Към тях се добавя нарязаните на ситно зелен лук и
магданоз, както и парченца маслини (най-лесно става, ако се купят маслини без
костилки). Тази смес се изсипва върху доматите.
В
чинията се прибавя резен сирене и по желание зелена люта чушка.
Може
да оставите всеки сам да си овкуси салатата със сол, зехтин и оцет балсамико –тя
така или иначе е на индивидуални порции.
Важно
е да сте сложили ракията в хладилника преди да тръгнете да приготвяте салатата,
за да няма недоволни, като почне вечерята :)
В случай че тази рецепта Ви е харесала или намирате блога ми за интересен/полезен, може да посетите и харесате страницата Пътеводител на галактическия кулинар във фейсбук, за да получавате информация за най-новите публикувани тук рецепти.
Няма коментари:
Публикуване на коментар