Страници

понеделник, 30 септември 2013 г.

Витаминозна салата от моркови, зелен лук и орехи



Витаминозна салата от моркови, зелен лук и орехи

Още от малка съм голям “заек” – откриех ли моркови в хладилника, веднага ги подкарвах. Така съм и досега. Ако ми трябва един морков за готвене, задължително беля три, два от които изяждам в хода на готвенето. А след като вчера бях купила доста безвкусни домати, стигнах до извода, че може би е време да пристъпя към зимното салатено меню. И започнах с една от любимите ми салатки – тази от моркови. Вероятно всички сте яло такава салата вкъщи или в заведение. Нетрадиционното в моя вариант е използването на зелен лук – не съм виждала никой друг да слага в морковената салата зелен лук, но на мен ми дообогатява вкуса и ми се вписва чудесно в общата картинка.

Продукти:

моркови
зелен лук
орехи
копър
сол
лимон
оцет
зехтин
половин литър ракия (не е съставка, а почти задължително допълнение към салатата)

Начин на приготвяне:

Морковите се настъргват, зеления лук се нарязва на фини кръгчета, копърът – също на ситно и всичко това се посолява и се разбърква в купа.

Салатата се сервира на индивидуални порции, поръсени с начукани или нарязани на едро орехи, гарнирани с резени лимон, а оцетът и зехтинът се поднасят общо, за да може всеки да си подправи както му е вкусно.

Не пропускайте да сипете по чашите изстудена ракия – тая салата изпива много. Наздраве! 

Витаминозна салата от моркови, зелен лук и орехи

Няма коментари:

Публикуване на коментар