Страници

вторник, 15 октомври 2013 г.

Печени зеленчуци на скара



Печени зеленчуци на скара


Печенето на скара не е най-здравословният начин да се приготвят зеленчуци. Не е и сред най-бързите начини за приготвяне. Но пък зеленчуците стават толкова вкусни… а ако има и няколко мръвки към тях... Можете да приготвите на скара най-различни зеленчуци, но най-подходящи са стар лук, тиквички, патладжани, моркови, чушки, домати, картофи, люти чушлета.

Продукти:

стар лук
тиквички
моркови
червени чушки
зелени чушки
домати
сол
зехтин
балсамов оцет

Начин на приготвяне:

Измийте зеленчуците. Обелете лукът и морковите.

Нарежете всички зеленчуци на парчета и ги овкусете със сол, зехтин и балсамов оцет от всички страни.

Оставете зеленчуците за половин час да поемат маринатата.

Изпечете зеленчуците на скара или оребрен тиган, като не ги оставяте да прегарят.

След като ги свалите от скарата, поставяйте зеленчуците в купа или тенджера с капак, за да може да се задушат.

Освен ако не сте вегетарианци, ви препоръчвам да сервирате зеленчуците с „гарнитура” от свински ребърца или пържоли на скара. Макар че и вегетарианският вариант в комбинация с бира е една чудесна лека вечеря.

В случай че тази рецепта Ви е харесала или намирате блога ми за интересен/полезен, може да посетите и харесате страницата Пътеводител на галактическия кулинар във фейсбук, за да получавате информация за най-новите публикувани тук рецепти.

Печени зеленчуци на скара

Няма коментари:

Публикуване на коментар