Напук на студа навън и на факта, че е
понеделник, на мен ми е много весело, топло и лятно. А как по-добре да допълни
човек лятното си настроение, освен с един таратор. Не, всъщност може и по-добре
– с един таратор и едно узо. Но това с узото е друга тема.
Продукти:
250 – 300 гр. краставица
500 мл. кисело мляко – 3,6 %
500 мл. вода
чесън
сол
олио
оцет
копър
орехи
Начин на приготвяне:
Краставицата се нарязва на дребни кубчета и
се слага в теджера.
Към краставицата се добавят разбитото кисело
мляко (неразпечатана кофичка кисело мляко се раздрусва добре) и водата –
колкото по-студена, толкова по-добре.
Подправете млякото и краставиците със сол,
няколко лъжици олио, лъжица оцет.
В супата сложете 5-6 скилидки чесън – начукани
добре или нарязани на много ситно, както и половин връзка нарязан на дребно
копър.
При сервирането сложете на всяка порция и по
лъжица нарязани/начукани орехови ядки.
Лятото е достатъчно да налеете по едно узо
или мастика за допълнение към таратора, но в по-студените дни и малко прясно
опечен хляб не е никак лоша комбинация. Според мен тараторът най-добре върви с топло
царевично хлебче, но и днешния тъкмо изваден от фурната ръжен хляб беше чудесен
вариант.
В случай че тази рецепта Ви е харесала или намирате блога ми за интересен/полезен, може да посетите и харесате страницата Пътеводител на галактическия кулинар във фейсбук, за да получавате информация за най-новите публикувани тук рецепти.
В случай че тази рецепта Ви е харесала или намирате блога ми за интересен/полезен, може да посетите и харесате страницата Пътеводител на галактическия кулинар във фейсбук, за да получавате информация за най-новите публикувани тук рецепти.
Няма коментари:
Публикуване на коментар