Свинското с картофи е едно от ястията, за
които няма грешен сезон, неподходящ момент или каквото и да били други
оправдания. Вегетарианците много изпускат, като не хапват от тази толкова
вкусна и класическа манджа. Да се готви свинско не е толкова лесна задача –
понякога може да стане доста сухо, друг път да остане по-сурово. Но с тази
рецепта свинското винаги се получава чудесно – не е нито сухо, нито жилаво,
точно напротив – става крехко и вкусно. Съставките са прости, подправките – малко
и съвсем основни. Вкусът обаче е превъзходен. Ето какво ви трябва:
Продукти:
1 кг. свински врат или друго парче свинско по
ваш избор
1,5 кг. картофи
50 мл. олио
сол
черен пипер
червен пипер
магданоз
200 мл. бира
400 мл. вода
Начин
на приготвяне:
Месото се нарязва на хапки (по-добре на тънки
парчета, а не точно на кубчета), подправя се със сол и черен пипер и се
запържва на котлона в тенджера с 50 мл. олио.
След като се запържи леко от всички страни,
към месото се добавят обелените и нарязани на едри парчета картофи. Добавят се
още малко сол и черен пипер в тенджерата и картофите и месото се разбъркват
периодично през следващите 2-3 минути.
Запърженото свинско и картофите се прехвърлят
от тенджерата в тава, наръсват се с малко червен пипер и сух магданоз и се
заливат с водата и бирата.
Ястието се пече в предварително загрята на
180 градуса фурна до извиране на по-голямата част от течността в тавата (около
час – час и малко), като по средата на печенето се разбърква.
В
случай че тази рецепта Ви е харесала или намирате блога ми за интересен/полезен,
може да посетите и харесате страницата
Пътеводител на галактическия кулинар във фейсбук, за да получавате
информация за най-новите публикувани тук рецепти.
Готвя тази рецепта от години! Благодаря!
ОтговорИзтриванеСупер е. Само трябва да се внимава със солта и черния пипер :)
ОтговорИзтриване