Отдавна
не бях приготвяла рибка, а така ми се хапваше. Мисълта за чудния вкус и
страхотния аромат на тъкмо свалена от скарата риба не ми даваше мира. Така че
първата сьомга, която се изпречи на пътя ми, беше “уловена” и моментално
занесена вкъщи, за да не се губи нито минутка повече. Ловенето на риба на
найлонова торбичка е най-любимият ми риболовен метод. Аз купих филета, но
спокойно може да приготвите тази рецепта и с котлети от сьомга. Истината е, че
на сьомгата и само малко сол и черен пипер да и се сложи, пак ще е разкошно
ястие. Но и малко допълнителни подправки не са излишни.
Продукти:
няколко
филета сьомга
сол
черен
пипер
магданоз
босилек
мащерка
Начин на
приготвяне:
Филетата
се измиват.
Поръсват
се от двете страни със сол, черен пипер и сухи магданоз, босилек и мащерка.
Подправките
се разнасят и втриват с пръсти добре във филетата.
Подправените
рибки се оставят за половин час, докато си поемат добре подправките.
Рибките
се пекат на скара-плоча или на грил-тиган за по 5-6 минути от всяка страна (или
за по-кратко, ако са тънки, но моите филета бяха бая дебели).
Най-добрата
гарнитура за сьомгата според мен са свежите зелени салати. В случая я сервирах
със салата от айсберг, рукола и чери домати, рецептата за която може да видите
тук: Салата
от айсберг, рукола и чери-домати.
Бяло сухо
вино е логичен избор за напитка към такава вечеря.
В
случай че тази рецепта Ви е харесала или намирате блога ми за интересен/полезен,
може да посетите и харесате страницата
Пътеводител на галактическия кулинар във фейсбук, за да получавате
информация за най-новите публикувани тук рецепти.
Няма коментари:
Публикуване на коментар