Страници

събота, 5 октомври 2013 г.

Сочни свински пържоли с лук и бира на фурна


Сочни свински пържоли с лук и бира на фурна

Да приготвя месо във фурната е един от най-лесните и бързи начини да се погрижа за вечерята. При това никога няма недоволни от такова меню. Трябват ви не повече от 3 минути за подготовката, а после час и половина за печенето. Обикновено не ме домързява да направя и гарнитура, но днес явно не беше от тези дни. Затова пък метнах лукче при мръвките – да не каже някой, че само месо ядем – ето, има и зеленчук в порцията, което я прави почти балансирана. Всъщност, месото, което е основно протеин и малко мазнина, си се балансира съвсем добре с бирата, която е най-вече въглехидрат и която неминуемо се връзва перфектно с вечерята :-)

Продукти:

4 свински вратни пържоли (около 700-800 гр.)
2 средно големи глави стар лук
сол
черен пипер
червен пипер
магданоз
целина
чубрица
девесил
1-2 лъжици соев сос
200 мл. бира

Начин на приготвяне:

Измийте пържолите, поставете ги в тава и ги овкусете от двете страни със сол, черен и червен пипер, магданоз, целина, чубрица и девесил. Полейте ги тук там със соев сос.

Обелете лука, нарежете го на кръгчета и ги поставете върху пържолите.

Сипете при пържолите и лука 200 мл. бира и завийте тавата с алуминиево фолио.

Печете пържолите под фолиото на 180 градуса за около 40-50 минути, след което махнете фолиото и печете още 40-50 минути, докато месото и лукът хванат хубав загар, а сосът се редуцира.

При поднасянето украсих порцията с резен лимон и стръкове зелен лук.

И тъй като приготвих месото с бира, го консумирахме пак с бира. 


В случай че тази рецепта Ви е харесала или намирате блога ми за интересен/полезен, може да посетите и харесате страницата Пътеводител на галактическия кулинар във фейсбук, за да получавате информация за най-новите публикувани тук рецепти.

Сочни свински пържоли с лук и бира на фурна

6 коментара:

  1. Благодаря за хубавата рецепта,в къщи не бяхме правили така свински пържоли и всички бяха страхотно изненадани от крайния ефект.
    Всичко което публикуваш е страхотно.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за милите думи :) Много се радвам, че са ви се усладили толкова :)

      Изтриване
    2. Здравей Ками, и аз се казвам Ками :)! Направих тези пържоли веднъж миналата година за чужденци от ралзични страни. Всички до един ми направиха комплимент! Чак днес загледох и другите рецепти и съм очарована! Нямам търпение да пробвам още рецепти от тук! Благодаря

      Изтриване
    3. Привет, Ками, радвам се, че пържолите са пожънали такъв успех! Надявам се да си открила и други вкусни рецепти в блога ми!

      Изтриване
    4. the consumer or business These
      software for exploring new paths with the essential vector tool Autodesk ReCap Pro purchase
      Loudness metering is not as simple as monitoring the traditional VU audio meter to ensure
      in files with minimal involvement
      The writer or editor

      Изтриване
  2. Ще ги пробвам сигурна съм за успеха.Благодаря за рецептата.

    ОтговорИзтриване