Един мъж седнал да обядва в един ресторант и си
поръчал супа топчета. Донесли му супата. След малко повикал сервитьора и го
попитал:
-Извинете, аз си поръчах супа топчета, а вътре
няма нито едно топче.
Сервитьорът му отговорил:
-Ти като си купиш вафла Чайка, да не би в нея да
има чайки, а?!
След този виц трябва да спомена, че скромният
брой на топчетата в чинията на снимката се дължи на факта, че това е последната
останала супичка и явно при предните сипвания сме били далеч по-нескромни :) А
успях да снимам само последната порция поради причината, че огромното
количество приготвена супа топчета изчезна от тенджерата със скоростта на
светлината. Което пък, откъдето и да се погледне, си е комплимент за готвача и за
рецептата. Ако супата топчета е сред любимите ви супени изкушения, предлагам да
изпробвате и рецептата по-долу – гарантирам, че няма да останете разочаровани.
Продукти:
400
гр. картофи
1
голяма глава лук
2
червени чушки
2
зелени чушки
2
моркова
500
гр. кайма /свинска, телешка или смес/
3-4
лъжици брашно
2
шепи фиде
олио
сол
черен
пипер
червен
пипер
чубрица
магданоз
целина
1
яйце
половин
кофичка кисело мляко
1
супена лъжица лимонов сок
Начин
на приготвяне:
Лукът,
чушките, морковите се нарязва на ситно, картофите – на кубчета.
В
тенджера се налива вода и се оставя да заври на котлона, след което във врящата
вода се изсипват нарязаните зеленчуци. Прибавят се олио и подправките – сол, черен и червен пипер, магданоз,
целина, чубрица.
Каймата
се овкусява със сол, черен и червен пипер, чубрица и магданоз и от омесената
кайма се оформят малки топчета, които се овалват в брашно. Топчетата се пускат
едно по едно във врящата супа в тенджерата.
Щом
всички продукти се сварят, се прибавят две шепи фиде към супата и се оставя да
поври още 5- 10 минути.
Изключете
котлона, като оставите тенджерата върху него, и пригответе застройката.
Необходима ви е купа или тенджера, в която да разбиете 1 яйце и половин кофичка
кисело мляко, малко черен пипер и 1 супена лъжица лимонов сок.
Започнете
да наливате бульон от горещата супа на съвсем тънка струйка в купата със
застройката, като много енергично разбърквате застройката. Добавете 5-6 черпака
от супата по този начин, като непрестанно разбърквате сместа в купата със
застройката. След това трябва сместа от купата със застройката да се прелее
обратно в тенджерата със супата. Тук също преливайте бавно, на тънка струйка,
като постоянно разбърквате супата.
Сервирайте
всяка порция поръсена с накълцан пресен магданоз.
В случай че тази рецепта Ви е харесала или намирате блога ми за интересен/полезен, може да посетите и харесате страницата Пътеводител на галактическия кулинар във фейсбук, за да получавате информация за най-новите публикувани тук рецепти.
В случай че тази рецепта Ви е харесала или намирате блога ми за интересен/полезен, може да посетите и харесате страницата Пътеводител на галактическия кулинар във фейсбук, за да получавате информация за най-новите публикувани тук рецепти.
Няма коментари:
Публикуване на коментар