Страници

сряда, 9 април 2014 г.

Салата от репички, краставица, царевица и кашу



Салата от репички, краставица, царевица и кашу
В България най-често използваме репичките, за да дообогатим и украсим зелената салата. Което предназначение само по себе си е чудесно, но за огромен фен на репичките като мен тази употреба съвсем не е достатъчна. Репичките са толкова вкусни, пълни са с витамини, минерални соли и ензими, изключително ниско калорични са, въобще чудесен зеленчук. Мога да изям няколко връзки от тях – без сол, със сол или както дойде. В други държави зелените листа на репичките също се използват като съставка на салати, но аз си ползвам само червените репички. В днешната ми салата репичките не са просто добавка за цвят и допълнителен вкус, а са звездата на салатата и водещата съставка. Ако и вие сте фенове на този страхотен зеленчук, може да изпробвате рецептата по-долу:

Продукти:

1-2 връзки репички /в зависимост от размера на репичките/
половин краставица
3-4 лъжици варена царевица
една шепа сурово кашу
копър
сол
зехтин
шери оцет /или какъвто друг оцет предпочитате/

Начин на приготвяне:

Краставицата и репичките се измиват,нарязват се на полумесеци и се поставят в купа.

Към нарязаните зеленчуци се добавят зърната варена царевица /аз ползвах от консерва/, суровото кашу и накълцан на ситно копър.

Салатата се овкусява със сол, зехтин и оцет и се сервира с изстудена ракия. Наздраве!

В случай че тази рецепта Ви е харесала или намирате блога ми за интересен/полезен, може да посетите и харесате страницата Пътеводител на галактическия кулинар във фейсбук, за да получавате информация за най-новите публикувани тук рецепти. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар