В
България най-често използваме репичките, за да дообогатим и украсим зелената
салата. Което предназначение само по себе си е чудесно, но за огромен фен на
репичките като мен тази употреба съвсем не е достатъчна. Репичките са толкова
вкусни, пълни са с витамини, минерални соли и ензими, изключително ниско
калорични са, въобще чудесен зеленчук. Мога да изям няколко връзки от тях – без
сол, със сол или както дойде. В други държави зелените листа на репичките също се
използват като съставка на салати, но аз си ползвам само червените репички. В
днешната ми салата репичките не са просто добавка за цвят и допълнителен вкус,
а са звездата на салатата и водещата съставка. Ако и вие сте фенове на този
страхотен зеленчук, може да изпробвате рецептата по-долу:
Продукти:
1-2
връзки репички /в зависимост от размера на репичките/
половин краставица
3-4
лъжици варена царевица
една шепа
сурово кашу
копър
сол
зехтин
шери оцет
/или какъвто друг оцет предпочитате/
Начин на приготвяне:
Краставицата
и репичките се измиват,нарязват се на полумесеци и се поставят в купа.
Към нарязаните
зеленчуци се добавят зърната варена царевица /аз ползвах от консерва/, суровото
кашу и накълцан на ситно копър.
Салатата
се овкусява със сол, зехтин и оцет и се сервира с изстудена ракия. Наздраве!
В
случай че тази рецепта Ви е харесала или намирате блога ми за
интересен/полезен, може да посетите и харесате страницата
Пътеводител на галактическия кулинар във фейсбук, за да получавате
информация за най-новите публикувани тук рецепти.
Няма коментари:
Публикуване на коментар